Известие

Collapse
No announcement yet.

Selespeed - приказки с картинки

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
    Не те питам щото твоя винаги е щур)) Дано откакто го запозна с Добри се е вразумил че предишните му приятелчета не могат да го вкарат в правия път))
    Вече да чукна на дърво нямам никакви проблеми .От както Добри го оправи ,имам чувството ,че ще е вечен тоя робот

sigpic
    Alfa Romeo 159 EX

Comment

• Намерих 2 Ситроенски сфери,едната е 45 бар.

http://drive.bg/product_info.php?cPa...1&ModelId=9079

а другата 30 бар.

http://drive.bg/product_info.php?cPa...2&ModelId=9079

има и други с по-високо налягане,но тези са най-близо до 35 бар. на селесферата.
      Имам два въпроса:
      1.Някой пазарувал ли е от даденият сайт?
      2.Мога ли да използвам някоя от двете без да я изпускам или надувам допълнително?

Благодаря!
      Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
      Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
      Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
      Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

• Пвепоръчвам ти да си вземеш оригинална сфера.
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

• Още преди седмица ти писах на лична, а сега и Цецо ти го каза- Вземи си нова оригинална сфера. Това със ситроенската се прави, когато е спешно, и единствената алтернатива е 300 и кусор лева за цена в БГ. Повярвай ми , тия 100 лева дето ще ги спестиш, не си заслужават разправиите и ядовете по монтажа. Иначе 30 баровата можеш да я навиеш "директно", без корегции в налягането.

---------- Post added at 10:08 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
          ..
          Спрях си колата една вечер и след 1-2 часа не можах да я запаля, след като на таблото ми мигаше "N". ....
          Имаш ли си някаква идея какво да търсят ?
          Поздрави !!!
          Мигащата предавка на дисплея означава "некоректно позициониране" . Прочети темата от началото за да разбереш принципа на работа. В случая, твоят проблем има 2 варианта:
          1. Избирача на скоростите механично не е позициониран на правилното място . Причините може да са в : неработещ хидроцилиндър /клапан, износена вилка в скоростната кутия, Петите, които "опипват" избирача не са правилно монтитани и т.н .
          2. Избирача си е правилно позициониран, но сигнала от датчиците е некоректен. Причини : Повреден датчик, окабеляване, захранване.
          И за двете има изписано по темата подробно, прочети. Ако нещо не ти е ясно , звънни ще ти обясня, на никой не съм отказвал помощ !

Comment

• Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            Още преди седмица ти писах на лична, а сега и Цецо ти го каза- Вземи си нова оригинална сфера. Това със ситроенската се прави, когато е спешно, и единствената алтернатива е 300 и кусор лева за цена в БГ. Повярвай ми , тия 100 лева дето ще ги спестиш, не си заслужават разправиите и ядовете по монтажа. Иначе 30 баровата можеш да я навиеш "директно", без корегции в налягането.

---------- Post added at 10:08 ---------- Previous post was at 09:53 ----------

Мигащата предавка на дисплея означава "некоректно позициониране" . Прочети темата от началото за да разбереш принципа на работа. В случая, твоят проблем има 2 варианта:
            1. Избирача на скоростите механично не е позициониран на правилното място . Причините може да са в : неработещ хидроцилиндър /клапан, износена вилка в скоростната кутия, Петите, които "опипват" избирача не са правилно монтитани и т.н .
            2. Избирача си е правилно позициониран, но сигнала от датчиците е некоректен. Причини : Повреден датчик, окабеляване, захранване.
            И за двете има изписано по темата подробно, прочети. Ако нещо не ти е ясно , звънни ще ти обясня, на никой не съм отказвал помощ !
            Знам,че оригинална е най-добре,досега винаги съм се стремял да ползвам само оригинални части и не ми е за 100-те лева разлика,първоначално питах за ситроенска сфера повече от любопитство.
            Вчера звънях в Англия,Германия и тук в Гърция,та Енглета ми казват около 10 дена,Немците над 8 работни дни а Византийците не предлагат само сферата.
            Лошото е,че след ровене по колата проблема спря за 3 дена,ама добре са го казали всяко чудо за 3 дена.
            Трябваше още тогава да послушам и да поръчам оригинална,ама реших и аз да се правя на майстор .
            За мен е спешно,може и малко да съм нетърпелив,всекидневно навъртам около 100 км градско и просто не става като загрее колата да спирам постоянно.

Comment

• Моята зелка си хвърля маслото от отдушника, вече в шишето има около 30гр.Пробвах да я напъна на трета и в обороти да сваля на втора и от лоста и от перата нямаше проблем ,правих го няколко пъти.Мисля че проблема се появява когато остане без масло системата.Мисля че хвърля само това масло в казанчето , защото и долях точно 50гр. и отиде на мах.Поослушах се за помпата и ми се струва че лекинко си променя звука.Казвайте какво трябва да търся , че идвавреме за море.
              Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

• Уфффф, не така !!!! Карай така и СПРИ ДА ДОЛИВАШ ! Това, че е влязло малко масло в шишето, все още нищо не значи. Въпроса е , като остане без масло казанчето, както ти казваш, че става, колко масло ще има в шишето. Защото сега е изхвърлило излишното. От тук нататък, ако нивото спада без да се пълни шишето, означава, че теча е другаде. При условие, че помпата тръгва на 3-тото превключване (както твърдиш) няма как да прелива през казанчето ( обема на здрава сфера е по-малък от обема на казанчето) . Ако няма теч, а маслото ти отново свърши, долей това от шишето и виж дали ще ти се възстанови първоначалното ниво. Ако се случи, се научи да броиш
                ПП: Ти нали си си оригинална сфера ?

Comment

• Не знам дали е оригинална сферата май месец я купих колата и това съм забелязал.
                  Alfa Romeo 145 1.6 boxersigpic

Comment

• В крайна сметка поръчах ситроенска сфера и до края на седмицата отивам на лекар,но ще трябва и помпата да се погледне,тъкмо бе почнала да включва за 5-6 секунди и спря,последните два дена включва чак като врътна ключа,при отваряне на вратата не реагира въобще.

Comment

• И вече и аз имам кола след като се оказа че мигащото "N" при мене означавало изгорял компютър на Селе-то
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

• Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
                        И вече и аз имам кола след като се оказа че мигащото "N" при мене означавало изгорял компютър на Селе-то
                        АХахахаха,тва е интересно
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от R_O_K_O Покажи съобщение
                          И вече и аз имам кола след като се оказа че мигащото "N" при мене означавало изгорял компютър на Селе-то
                          Това сигурно ли е? Нещо не ми звучи.
                          Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                          sprint tropheo
                          155/1.8
                          156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от fiore Покажи съобщение
                            Това сигурно ли е? Нещо не ми звучи.
                            И моя майстор каза че не е виждал такова нещо. Ама е факт. Аз не бих се сетил за тая работа. Извикали някакъв негов познат подменили комповете и запалила. Взех един и им го закарах и готово. Имам един робот за чарколя поне след цялат манипулация.
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '00

Comment

• А пробвали ли са след това да върнат пак твоя комп да видят дали пък няма да е ОК?
                              sprint tropheo
                              155/1.8
                              156/2.0 Selespeed

Comment

• Попадал съм на такъв случай. Прецакан компютър на селето и ,колата има първа и втора само. Беше при Боби от алекс ауто. Смених компютрите и колата заспа

sigpic
                                Alfa Romeo 159 EX

Comment

Working...
                                X